Замовити дзвінок

Компанія Компрессорс Інтернешлн задає нові стандарти для металургії

В рамках ремонту доменної печі 4 на меткомбінаті Азовсталь компанія Компрессорс Інтернешнл реалізувала конструктивне рішення, що задає нові стандарти для металургійної галузі.

Для презентації рішення компанії Компрессорс Інтернешнл був організований семінар-презентація «Інновації компресорної техніки Samsung». На семінар були запрошені партнери компаній з усієї України. Представником від компанії Samsung виступив пан Квон Тай Сук.

На семінарі-презентації, організованій компанією Компрессорс Інтернешнл, були представлені рішення в області стисненого повітря, сучасне компресорне обладнання, основні принципи його експлуатації та обслуговування. Партнери компанії наочно змогли переконатися в надійності і ефективності обладнання безпосередньо на МК Азовсталь.

На МК Азовсталь було поставлено три відцентрових компресора Samsung серії SA2000 потужністю 267 кВт, тиск нагнітання - 7 бар. А також, в поставку входили три адсорбційних осушувача Donaldson Ultradryer HRG 3500.

Реалізація проекту включала в себе такі етапи як технічне завдання, проектування, поставку обладнання, шеф-монтаж і налагодження, в тому числі налагодження системи HMI, а так само введення в експлуатацію.

В якості основних вузлів по виробництву стисненого повітря були використані компресори Samsung Techwin модель SA2000. Унікальність даного рішення полягає в тому, що відцентрові компресори призначені для важких умов експлуатації. Застосування компресорів з повітряним охолодженням є на сьогоднішній день унікальним рішенням. На моделі SA2000 була застосована система плавного пуску, що допомагає збільшити ресурс, і дозволяє запускати і зупиняти компресор без шкоди для його загального ресурсу.


На МК Азовсталь була застосована система підготовки стисненого повітря, що дозволяє підготувати повітря найвищої якості. Це було реалізовано за допомогою осушувачів з гарячою регенерацією. Особливість цих осушувачів в тому, що вони є найбільш енергоефективним обладнанням, яке забезпечує відсутність втрат стисненого повітря; в порівнянні зі старим обладнанням, втрати повітря становили 30%.

Комплекс обладнання на МК Азовсталь може забезпечити надійність подачі стисненого повітря на вузли доменних печей, що дозволяє експлуатувати основне обладнання без зупинок. У разі зупинки одного вузла, є резервний, який вводиться в експлуатацію автоматично, що дозволяє забезпечити безперебійну подачу стисненого повітря в доменну піч.

Компресорна станція, поставлена ​​компанією Компрессорс Інтерненшл, має 100% автоматичне керування технологічним процесом, і дозволяє забезпечити автоматичний запуск резервного компресора без участі оперативного персоналу. Дана система автоматичного управління була розроблена, спроектована, і протестована компанією Samsung Techwin. Всі комунікації та управління відбуваються без участі людини в автоматичному режимі.

Для забезпечення енергоефективності, обладнання оснащене системами м'якого старту електродвигунів, що в свою чергу зменшує електроспоживання. Зменшення витрат на обслуговування було досягнуто завдяки відсутності підведення охолодження. Економічна експлуатація системи була досягнута за рахунок низьких втрат енергії.

Відцентрові компресори Samsung оснащені великим кольоровим сенсорним дисплеєм, на якому відображаються всі дані про роботу компресора.

Компресор має нову концептуальну систему автоматичного управління, яка забезпечує моніторинг і безпосереднє регулювання параметрів системи. Також система автоматично заміряє температуру і тиск нагнітання, рівень вібрації, і отримує дані необхідні їй для роботи. У разі виникнення проблем, які можуть призвести до перевантаження системи, вона сповіщає про це, і вживає заходів щодо їх усунення.

Переваги даного обладнання в високих показниках продуктивності і екологічних факторів. Компресори прості в обслуговуванні, і оснащені сучасною системою управління компресорною з можливістю віддаленого моніторингу та експлуатації.

Як результат - безперебійна робота компресорної станції 24/7.

Подібні станції найближчим часом будуть застосовані на всіх меткомбінатах. Компресори, що поставляються компанією Компрессорс Інтернешнл чудово сумісні з іншим обладнанням, і легко підключаються в уже існуючу систему управління. Дана можливість роботи з іншим обладнанням забезпечується завдяки системі управління на базі веб-інтерфейсу.

Використання системи захисту від короткочасних перебоїв електропостачання підвищує стабільність роботи системи, завдяки чому був знижений ризик відключення компресора під час таких перебоїв.

Бренди

Замовити дзвінок Каталог Online