Замовити дзвінок

Автономне стиснене повітря для ГОУ на Маріупольському Гіганті

В рамках масштабного і довгоочікуваного проекту щодо поліпшення екологічних умов в м.Маріуполь, ТОВ «Метінвест інжиніринг», як частина інвестиційної групи «МетінвестХолдинг»активно впроваджує технології очищення газу або газоочисні установки (ГОУ) - комплекс споруд, обладнання та апаратури, призначений для відділення від вступника з промислового джерела газу речовин, що забруднюють атмосферу або перетворення їх в нешкідливе стан, також ГОУ обладнується засобами автоматичного моніторингу, контролю та інвентаризації викидів, що негативно впливають на навколишнє середовище (НВОС).

У черговому проекті, реалізованому в 2019-2020рр в якості підрядника виступив ТОВ «Компрессорс Інтернешнл». Це був капітальний ремонт комплексу доменних печей 2-5 Доменного Цехи ПрАТ «ММКИ» з установкою МКС (Модульної Компресорної Станції) для постачання безмасляного стисненого повітря високої якості ГОУ (Газо-очисної Установки).

Обладнання МКС проходить приймально-здавальні випробування, і ми можемо трохи розповісти про хід реалізації цього цікавого та масштабного проекту. Перед початком реалізації проекту ставилися нові, цікаві і, по-своєму, складні для інженерних рішень задачі.

Для реалізації такого масштабного проекту необхідно було будівництво нової Модульної Компресорної Станції з комплексом підготовки стисненого повітря, повним резервуванням потужності і впровадженням найсучасніших і енергоефективних технологій управління, регулювання продуктивністі та системами хмарної діагностики та запобігання аварійності - як стратегії впровадження технологій діджіталізаціі Industry 4.0 для металургійних підприємств.

Ця складна, але цікава задача для команди інженерів ТОВ «Компрессорс Інтернешнл», так як вимагає одночасної концентрації в різних сферах - проектування МКС (Модульної Компресорної Станції), інтегрування сучасних систем регульованих приводів (застосування частотних перетворювачів для управління електро привод компресорів VS Gardner Denver, технологія підготовки тонкої фільтрації стисненого повітря, автоматизовані системи контролю АСУТП Siemens (Simatic S7 1500).

Проект відрізняється наступними передовими та інноваційними перевагами:

- Технологія спеціальної 2-х ступеневої системи вентиляції та охолодження МКС. Система вентиляції і фільтрації повністю автоматична, зі ступенем очищення до 99% частинок розміром до 2 мкм, має також функцію рекуперації теплової енергії охолодження повітряних компресорів для внутрішнього автономного опалення будівлі МКС. Широкий діапазон температурних застосувань МКС від -25 ℃ до + 45 ℃ особливо важливий для важких умов металургійних підприємств і виробництв!

- Плавне регулювання продуктивності Gardner Denver VS110 (VS-регульований привід електро двигуна компресора під керуванням перетворювача частоти) Забезпечує Діапазон регулювання продуктивності компресорної станції від 5% -100%.

- Установка систем осушення адсорбционного типу Gardner Denver GDHL \ Donaldson HRG + для отримання стисненого повітря «інструментального» якості з точкою роси під тиском до -40С. Застосування «теплового» адсорбционного контуру видалення вологи дозволяє з максимальною економією електро енергії домогтися контролю над вмістом вологи в стислому повітрі в діапазоні від -20С до - 40С. Після такої системи осушення і фільтрації вміст вологи зменшується в 1000 разів до рівня 0,02 мг \ м3, а чистота фільтрації до 0,001 мг.

Хмарний сервіс Iconn Gardner Denver до якого підключено всі обладнання зі складу компресорної станції дозволяє одночасно контролювати більше 50 параметрів працездатності та безпеки компресорної станції віддалено. Система Iconn визначить який з параметрів перевищує номінальні значення та ще до виникнення аварійної зупинки проінформує операторів і гарантійну службу ТОВ «Компрессорс Інтернешнл» про можливу аварійної ситуації.

Такий функціонал піднімає рівень взаємодії промислового обладнання і сервісних і операторських служб на раніше недосяжний рівень, коли в повній відповідності з концепцією діджіталізаціі Industry 4.0 - технологічне обладнання (компресориосушувачі стисненого повітряфільтрація) має можливість інтерактивної взаємодії для попередження аварійних ситуацій! За відгуками багатьох технічних фахівців наших замовників Система Iconn - це справжня фантастика!

Розширена гарантія Protect 5 покриває повним гарантійним сервісом на строк 5 років все основне і допоміжне обладнання компресорної станції. Це унікальний сервіс, пропонований Gardner Denver для промислових замовників-цей сервіс включений у вартість устаткування. Реєструючи сервіс Розширена Гарантія Portect 5 наші, замовники отримують найголовніше - відсутність непередбачених витрат протягом 5 років!

Дуже запам'яталося всій численній команді "Компрессорс Інтернешнл", з проектування МКС процедура «проектних випробувань» МКС на території виробництва. Процес передбачає перевірку всього ланцюжка, всіх компонентів в єдиній конструкції МКС. У процесі «проектних випробувань» комплексу обладнання Модульної Компресорної Станції Gardner Denver МКС 1200-110 \ 2 були перевірені комплекти документації на кожен компонент конструкції, проведено тестування робочого функціоналу комплексу обладнання, перевірено досягнення робочих показників основних технічних характеристик, зазначених в проектній документації, а також проведені випробування всіх аварійних захистів, і захистів технологічної безпеки обладнання. З огляду на велику повну встановлену електричну потужність МКС - проведення випробувань виявилося дійсно складним завданням!

Вимогливий і «жорсткий» підхід проектної групи ТОВ «Метінвест Інжиніринг» при проведенні «проектних випробувань» МКС не дозволяв нам розслабитися «ні на секунду», а досягнення проектних значень робочих параметрів МКС фіксувалися навіть вночі. Але ми, звичайно, розуміємо, що це просто необхідно для «штатних» пусконалагоджувальних робіт і комплексних випробувань при введенні МКС в експлуатацію в доменному цеху ПАТ «ММКИ» м Маріуполь.

                                                                        

Бренди

Замовити дзвінок Каталог Online