Замовити дзвінок

INMATEC — провідний виробник генераторів азоту з Німеччини.

Азот використовується в багатьох галузях харчової промисловості. Газ також усе частіше використовується на пивоварних заводах, щоб запобігти псуванню пива і зберегти його свіжим протягом тривалого періоду часу.


Кілька етапів у процесі варіння відбуваються при відсутності кисню і з використанням інертних газів. Після зберігання пива слід уникати будь-якого контакту з киснем, оскільки зараження патогенними мікроорганізмами й окисні ферментні реакції призводять до втрати якості, зниження стабільності при зберіганні та до псування пива. Саме тому після зберігання готове пиво піддається подальшій обробці в інертному газі, такому як ферментаційна вуглекислота. Проте часто, особливо на невеликих пивоварних заводах, у процесі ферментації виділяється недостатня кількість вуглекислого газу для подальшого використання в якості інертного газу, в результаті часто доводиться купувати дорогий CO2. Азот (N2) як альтернатива.

Азот пропонує пивоварням багато переваги Наприклад, виділення азоту на майданчику з атмосферного повітря з використанням генератора дозволяє заводу виробляти необхідну кількість самого інертного газу. Цей процес більш рентабельний і нешкідливий для навколишнього середовища, тому що немає необхідності в доставці газу танкерами.
Генератор INMATEC, провідний виробник генераторів азоту з Німеччини, може виробляти до 37 м3 азоту за годину залежно від потреби. Генератор азоту типу IMT НД 1450 PAN має технологію адсорбції при змінному тиску (PSA), тобто стерильне стиснене повітря проходить через дві адсорбційні посудини, заповнені вуглецевим молекулярним ситом. Молекули кисню і вуглекислого газу з навколишнього повітря зв'язуються в ситі, в той час як молекули вільного азоту надходять у резервуар для продукту і додатковий резервуар для зберігання об'ємом 1 500 м3 для того, щоб уловлювати піки. Сухий азот має чистоту, яка відповідає харчовим вимогам, щонайменше 95,5.


Коли резервуари бродіння або охолодження спорожнюються, 15 м3 об'єму кожного з них заповнюється під тиском 1,2 бар. Тому генератор має забезпечити 18 м3 азоту протягом дуже короткого проміжку часу. Транспортувальний і робочий резервуари очищуються перед зливом. Для цього їх спочатку обробляють паром для стерилізації, а потім заповнюють азотом у кілька етапів, щоб уникнути будь-якого контакту пива з киснем. Під час спорожнення резервуари знову герметизуються азотом. Розлив — ще одна галузь, у якій застосовують N2 на пивоварних заводах. На цьому етапі процесу для газування пива більше не потрібен CO2, і, відповідно, закуплений діоксид вуглецю може бути повністю замінений азотом.


Тому азот можна використовувати в багатьох галузях пивоварних заводів. Як і якою мірою — залежить переважно від процесів пивоварного заводу. Крім того, у різних країнах різна культура пивоваріння. Наприклад, у південних країнах у пиві часто розчиняють менше CO2. Англійські пивоварні люблять використовувати каміння для газування пива. CO2 і економія витрат також відіграють все більш важливу роль у багатьох країнах. Все це впливає на використання азоту в процесі пивоваріння.


Надійні та довговічні генератори азоту INMATEC відіграють тут важливу роль.
Детальніше за посиланням

Бренди

Дякуємо!

Ви підписалися на новини!

Замовити дзвінок