Замовити дзвінок

Компанія "Компрессорс Інтернешнл" задає нові стандарти для металургії

В рамках ремонту доменної печі № 4 на меткомбінаті «Азовсталь» у 2014 році,  компанія Компрессорс Інтернешнл реалізувала конструктивне рішення, задав нові стандарти для металургійної галузі.

Компанія "Компрессорс Інтернешнл" пропонує комплексні рішення в області стисненого повітря, сучасне компресорне обладнання, його постачання і обслуговування.


На МК «Азовсталь» було введено в експлуатацію три відцентрових компресора Hanwha Power Systems серії SA2100  потужністю 267 кВт, тиск нагнітання - 7 бар. А також в поставку входили три адсорбційних осушувача Donaldson Filtration Deutschland серії  Ultradryer HRG 3500. Все обладнання відповідає стандарту якості ISO 9001, що гарантує надійність і безпеку.


Реалізація проекту включала в себе такі етапи як технічне завдання, проектування, поставку обладнання, шеф-монтаж і налагодження, в тому числі налагодження системи дистанційного керування HMI, а так самовведення в експлуатацію. В якості основних агрегатів по виробництву стисненого повітря були використані відцентровані  - компресори  з повітряним охолодженням Hanwha Power Systems  модель SA2100 .

 Унікальність даного рішення полягає в тому, що відцентрові компресори призначені для важких умов експлуатації. Застосування компресорів з повітряним охолодженням є на сьогоднішній день унікальним рішенням. Так як повністю відсутні вимоги до якості технічної води системи оборотного циклу заміщуються.


В умовах металургійних підприємств підготовка води є дорогостійким процесом.

На моделі SA2100 була застосована система плавного пуску, що допомагає збільшити ресурс, дозволяє запускати і зупиняти компресор без шкоди для його загального ресурсу. Конструктивне рішення: висока ефективність і спрощені опції для компресорів малої продуктивності,відсутність охолоджуючих рідин.


Компресори Hanwha Power Systems забезпечують низькі операційні витрати і витрати на ТО, завдяки високоефективним комплектуючих. Зносостійкі матеріали,такі як нержавіюча сталь, мінімізують корозію і ушкодження, а проста конструкція скорочує час і вартість ТО. Настроюваний ВНА, який регулює потік відповідно до необхідної кількістю повітря, скорочує енергоспоживання. к відповідно до необхідною кількістю повітря, скорочує енергоспоживання. Автоматизоване регулювання по продуктивності досягає 40%.

На МК «Азовсталь» була застосована система підготовки стисненого повітря, що дозволяє підготувати повітря найвищої якості ISO 1873 Class: 1.2.1. Це було реалізовано за допомогою осушувачів з гарячою регенерацією Donaldson MRG3500. Особливість цих осушувачів в тому, що вони є найбільш енергоефективним обладнанням, яке забезпечує відсутність додаткових витрат стисненого повітря на цикли регенерації адсорбційного матеріалу (оксид Алюмінія  Al2O3-97% та силікат Алюмінія Al2O5Si – 3%). У порівнянні з класичними осушувачами, втрати повітря зменшилися на 30%, а відповідно і енергозатрати зменшені на 30%.


Комплекс обладнання на МК «Азовсталь» може забезпечити надійність подачі стисненого повітря на вузли доменних печей, що дозволяє експлуатувати основне обладнання без зупинок. У разі зупинки одного вузла, є резервний, який вводиться в експлуатацію автоматично, що дозволяє забезпечити безперебійну подачу стисненого повітря в доменну піч.

Компресорна станція, поставлена ​​компанією "Компрессорс Інтерненшл", має 100% автоматичне керування технологічним процесом, і дозволяє забезпечити автоматичний запуск резервного компресора без участі оперативного персоналу. Дана система автоматичного управління буларозроблена, спроектована, і протестована компанією Hanwha Power Systems. Всі та управління відбуваються без участі людини в автоматичному режимі.

Відцентрові компресори  Hanwha Power Systems  оснащені великим кольоровим сенсорним дисплеєм, на якому відображаються всі дані про роботу компресора.

Компресор має нову концептуальну систему автоматичного управління, яка забезпечує моніторинг і безпосереднє регулювання параметрів системи. Також система автоматично заміряє температуру і тиск нагнітання, рівень вібрації, і отримує дані необхідні їй для роботи. У разі виникнення проблем, які можуть призвести до перевантаження системи, вона сповіщає про це, і вживає заходів щодо їх усунення.

Переваги даного обладнання в високих показниках продуктивності і екологічних факторів. Компресори прості в обслуговуванні, і оснащені сучасною системою управління компресорною з можливістю віддаленого моніторингу та .

Як результат - безперебійна робота компресорної станції 24/7.

Використання системи захисту від короткочасних перебоїв електропостачання підвищує стабільність роботи системи, завдяки чому був знижений ризик відключення компресора під час таких перебоїв.

 

Бренди

Замовити дзвінок Каталог Online