Замовити дзвінок

Реконструкція цеху БХФЗ зі збільшенням продуктивності

Виробництво є одним з основних напрямків діяльності ПАТ НВЦ«Борщагівський ХФЗ» і здійснюється відповідно до вимог міжнародних стандартів.

Впровадження нових лікарських засобів завжди було в числі пріоритетних напрямків діяльності БХФЗ. Наявність власних підрозділів R&D, 20 річний досвід лабораторних досліджень, дозволили заводу стати лідером з виробництва оригінальних препаратів власної розробки.

Виробництво нових лікарських препаратів, починається не тільки з досліджень і клінічних випробувань, також важливим етапом є реконструкція виробництва і впровадження найсучасніших і передових виробничих комплексів. Одним з важливих енергетичних ресурсів для виробництва препаратів і дослідницьких лабораторій є якісне стерильне стиснене повітря - яке класифікується як клас «0» згідно стандарту ISO 8753. Стиснене повітря «сухе»,«стерильне», «без слідів масла» - особливо важливе для виробництва твердих лікарських форм (таблеткового виробництва).

Проект з реконструкцією виробництва і нарощуванням виробничих потужностей було розпочато на ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ» восени 2017р. Для реалізації такого масштабного проекту необхідно було будівництво новоїкомпресорної станції з комплексом підготовки стисненого повітря, повним резервуванням потужності та впровадження найсучасніших енергоефективних технологій управління, з можливістю регулювати продуктивність, систем хмарної діагностики та запобігання аварійності. Це все, як частина стратегії впровадження технологій діджіталізаціі Industry 4.0.

Це складне завдання для цілої команди інженерів і фахівців. Так як, вимагає одночасної концентрації у різних сферах: проектування, інтегрування сучасних систем регульованих приводів (застосування частотних перетворювачів для управління електроприводу), технологій підготовки тонкої фільтрації стисненого повітря, автоматизованих систем контролю АСуТП. Спільна робота інженерів «Gardner Denver» і ТОВ «Компресор Інтернешнл» - гарантовано позитивний результат.

Проект відрізняється наступними передовими та інноваційними перевагами:

- Технологія «Oil less» одноступеневе стиснення для ротаційних компресорів з повною відсутністю системи змащення, що особливо важливо для стерильних фармацевтичних виробництв!

- Синхронне регулювання продуктивності EnviroAir VS110 (BLS control) для двох і більше компресорних установок з регульованою продуктивністю. Забезпечує діапазон регулювання продуктивності компресорної станції від 5% -100%.

- Установка систем осушення подвійної дії GDDT для одержання стисненого повітря лабораторної якості з точкою роси під тиском до -70С. Послідовне застосування фреонового й адсорбційного контурів видалення вологи дозволяє з максимальною економією електроенергії отримати контроль над вмістом вологи в стислому повітрі в діапазоні від + 3С до -70С. Після такої системи осушення та фільтрації вміст вологи зменшується в 10000 разів до рівня 0,0002 мг\м3, а чистота фільтрації до 0,001 мг.

- Застосування системи «рекуперації» електроенергії, споживаної компресорною станцією, в теплову енергію, яка може застосовуватися в технологічних виробничих циклах ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ». Контур рекуперації дозволяє використовувати повторно до 70% спожитої компресорними установками електричної енергії, що становить до 80кВтч, враховуючи встановлені потужності. Окупність додаткової вартості установки контуру рекуперації за розрахунками становить до 12 місяців!

- Хмарний сервіс Iconn Gardner Denver, до якого підключено всі обладнання компресорної станції, дозволяє одночасно контролювати більше 50 параметрів працездатності та безпеки компресорної станції віддалено. Система Iconn визначить, який з параметрів перевищує номінальні значення і ще до виникнення аварійної зупинки проінформує операторів і гарантійну службу ТОВ «Компрессорс Інтернешнл» про можливу аварійну ситуацію.

Такий функціонал піднімає рівень взаємодії промислового обладнання, сервісних та операторських служб на раніше недосяжний рівень. Коли в повній відповідності з концепцією діджіталізаціі Industry 4.0 - технологічне обладнання (компресори, осушувачі стисненого повітря, фільтрація) має можливість інтерактивної взаємодії для попередження аварійних ситуацій! За відгуками багатьох технічних фахівців наших замовників Iconn - це справжня фантастика!

Розширена гарантія PureCare покриває повним гарантійним сервісом на строк 5 років все основне та допоміжне обладнання компресорної станції. Це унікальний сервіс від Gardner Denver для промислових замовників. Варто відзначити, що сервіс включений у вартість обладнання. Реєструючи сервіс Розширена Гарантія PureCare наші замовники отримують найголовніше - відсутність непередбачених витрат протягом 5 років!

Всій команді ТОВ «Компрессорс Інтернешнл» особливо запам'яталась процедура «валідації», від англійського validate - тестування, підтвердження. Процес валідації передбачає перевірку всього ланцюжка компонентів єдиної конструкції. Ця процедура вкрай необхідна для фармацевтичних виробництв - де від дотримання рецептур і технологічних ланцюжків залежить здоров'я людини, а іноді і життя. У процесі «валідації» комплексу обладнання компресорної станції Gardner Denver були перевірені: комплекти документації на кожен компонент конструкції, проведено тестування робочого функціоналу комплексу обладнання, перевірено робочі показники основних технічних характеристик, зазначених в проектній документації, а також проведені випробування всіх аварійних захисних систем, і захистів технологічної безпеки обладнання.

Підсумовуючи, можна зазначити: ми раді позитивному результату даної процедури та в квітні 2020 нова компресорна станція Gardner Denver ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ» введена в експлуатацію!

Також, ми раді позитивному досвіду та вдячні за співпрацю та взаємодію гарантійного відділуТОВ «Компрессорс Інтернешнл» і технічних служб ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ» в ході реалізації всіх етапів будівництва нової компресорної станції, включаючи розробку робочого проекту, і пусконалагоджувальні роботи.

Попереду нас чекає ще один етап взаємодії - реалізація програмного комплексу АСуТП і впровадження SCADA для досягнення ще більшої енергоефективності, захисту навколишнього середовища, а також впливу на здоров'я людини.

За всіма цими параметрами, знову запущена в експлуатацію компресорна станція GardnerDenver, є результатом впровадження максимально сучасних та інноваційних технологій в компресоробудуванні!



Бренди

Замовити дзвінок Каталог Online